Advisa, Lendo, Zmarta eller Sambla

Innehåll

Jämförelse mellan låneförmedlare

Se vad som skiljer Advisa, Lendo, Zmarta och Sambla när det kommer till anslutna långivare, grundkrav och omdömen. Hos respektive låneförmedlare kan du ansöka om lån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid upp till 20 år. Har du en sämre kreditvärdighet kan du lägga till en medsökande på din ansökan för att höja dina chanser att få flera låneerbjudanden och till en bättre ränta.

Lånevillkor

Lånevillkor när det gäller ränta och maxbelopp.

LåneförmedlareRäntaMaxbelopp
Advisa2,95 – 29,95 %600.000 kr
Lendo2,95 – 29,95 %600.000 kr
Zmarta3,25 – 29,40 %600.000 kr
Sambla2,95 – 29,95 %600.000 kr

Kundservice

Om du vill ha hjälp med din ansökan kan du kontakta låneförmedlarna via telefon eller e-post. Zmarta är den låneförmedlare som sticker ut som kan erbjuda kundservice dygnet runt alla dagar i veckan. Du kan också chatta med Zmarta på vardagar kl 8-17.

LåneförmedlareKundservice
AdvisaTelefon, E-post
LendoTelefon, E-post
ZmartaTelefon, E-post, Chatt
SamblaTelefon, E-post

Antal anslutna långivare

Se hur många anslutna långivare och banker som låneförmedlarna samarbetar med. På hemsidan hos respektive låneförmedlare listar man alla sina samarbetspartners.

LåneförmedlareLångivare
Advisa40 långivareVisa samarbetspartners
Lendo41 långivareVisa samarbetspartners
Zmarta35 långivareVisa samarbetspartners
Sambla40 långivareVisa samarbetspartners

Anslutna långivare som accepterar betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar så minskar utbudet av långivare som kan ge dig ett låneerbjudande. Se hur många långivare respektive låneförmedlare har som accepterar betalningsanmärkning.

LåneförmedlareLångivare
Advisa13 långivareVisa samarbetspartners
Lendo11 långivareVisa samarbetspartners
Zmarta9 långivareVisa samarbetspartners
Sambla13 långivareVisa samarbetspartners

Krav på låntagare

För att du ska kunna ansöka om ett lån måste du vara minst 18 år gammal, vara bosatt i Sverige och kunna identifiera dig med BankID. En kreditupplysning kommer ske hos UC för att bedöma din kreditvärdighet och som ligger till grund av vilken ränta du kommer få på lånet.

Inkomstkrav

Låneförmedlarna kan skilja sig åt när det kommer till inkomstkrav. Se hur mycket deklarerad årsinkomst du måste ha för att kunna ansöka om hos respektive låneförmedlare.

LåneförmedlareInkomstkrav
Advisa100.000 kr/år
Lendo110.000 kr/år
Zmarta100.000 kr/år
Sambla100.000 kr/år

Presentation av låneerbjudanden

När du har skickat in din ansökan och väntat upp till 24 timmar kan du jämföra de låneförslag som långivarna har skickat till dig. Hur dessa presenteras kan skilja sig åt men det vanligaste tillvägagångssättet är att man loggar in på sitt kundkonto och får det presenterat på skärmen framför sig. Efter du valt ett lån som passar dig bäst signerar du skuldebrevet på långivarens hemsida med BankID eller kan du välja att få låneavtalet hemskickat på posten som du sedan returnerar tillsammans med en kopia på dig ID-handling.

LåneförmedlarePresentation
AdvisaKundinlogg med BankID
LendoKundinlogg med BankID
ZmartaKundinlogg med BankID eller lösenord
SamblaEn lånehandläggare ringer upp dig

Bäst kundomdömen

Hur uppfattas låneförmedlarna av låntagare? Se betyg och TrustScore från Trustpilot. Detta är betyg som låneförmedlarna samla in på sina sajter efter gjord ansökan (Uppdaterad 2023-07-19).

LåneförmedlareOmdömenTrustScore
Advisa3 8834,8
Lendo2 5944,6
Zmarta19 8074,7
Sambla21 8624,8

Vanliga frågor om jämförelsen

Vilken låneförmedlare är bäst?

Många låntagare föredrar Advisa när det kommer till att välja vilken lånefömedlare som kan ge bäst låneerbjudanden vid större lånebelopp. Skillnaden mellan alla låneförmedlare är mest vilka långivare som man samarbetar med i relation med hur bra kreditvärdighet du har.

Har du en sämre kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar är Sambla ett bra val. Man samarbetar med flest långivare och många av dessa accepterar kunder med en högre kreditrisk.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

När du har gjort ansökan har långivarna upp till 24 timmar på sig att återkomma och ge dig ett låneerbjudande. Vissa långivare kommer kunna ge dig ett erbjudande automatiskt efter några minuter medan andra kräver manuell handläggning.

Efter du har signerat skuldebrevet betalas lånet ut inom 1 – 5 bankdagar.

Registreras flera kreditupplysningar?

Nej, endast 1 kreditupplysning kommer ske hos UC. Detta är en av de stora fördelarna med att gå via en låneförmedlare då du får flera låneerbjudanden och att ditt kreditbetyg inte drabbas negativt på grund av för många kreditupplysningar.